Den første samtale med bedemanden

Hjem » Dødsfald » Den første samtale med bedemanden

Den første samtale med hjertebegravelses bedemand foregår ofte i afdødes hjem. Hvis afdøde har boet på et plejehjem eller et hospital afholdes samtalen ofte også der. Det er naturligvis også muligt at vi kommer ud til din adresse, for at holde den første samtale. Uanset hvor det kommer til at foregå, er samtalen altid fortrolig mellem dig og bedemanden. Andre behøver ikke deltage, selv om familiemedlemmer naturligvis er velkomne til at deltage i samtalen.

samtale hjerte med lys Når alle de forberedende og formelle ting er aftalt, er det naturligt at drøfte, om der er særlige ønsker til hvordan, afdøde skal være klædt i kisten. Som hovedregel anbefaler vi at bruge afdødes eget tøj, så det bliver en helt personlige afsked. Er der særlige ønsker, aftales det ved mødet. Hvis afdøde selv har haft et ønske om at være klædt på en særlig måde ved begravelsen følges dette ønske naturligvis. Ellers er det familien, der suverænt bestemmer hvilken beklædning, der bedst tjener den afdødes ære og identitet. For at gøre familiens ønsker konkrete og personlige, er det de pårørendes ansvar at medbringe de beklædningsdele, som man ønsker den afdøde skal have på i kisten til mødet hos bedemanden.

Ved samtalen får du blandt andet mulighed for at vælge mellem kister og urner, om der skal udarbejdes dødsannoncer, og om der skal være blomsterdekorationer i kirken. Desuden kan du få professionel musik til begravelsen

Hjertebegravelse tager kontakt med kirke og præst for at få planlagt dato for bisættelse eller begravelse.

Samtale om prisen

Ved samtalen finder vi også ud af hvor stort et begravelses tilskud afdødes bo kan få. Og så får du et prisoverslag på hvad det vil koste af få bisat eller begravet afdøde, samt de andre omkostninger der følger med, for eksempel til gravplads.

Hvis du gerne vil være forberedt på hvilke spørgsmål bedemanden stiller dig, så læs evt. denne vejledning til pårørende, om hvad du som pårørende skal huske i forbindelse med et dødsfald.

Hvis du gerne vil have styr på alting inden dine pårørende skal stå for bisættelsen eller begravelsen, så kan du enten udfylde “min sidste vilje”, eller klare det hele online på platformen Adjø

Der ser ud til at være kommet en stor prisforskel blandt bedemænd i de senere år. Den faktiske prisforskel er dog ikke ret stor, da kister, urner osv. koster det samme i indkøb. De billige bedemænd vil ved samtalen typisk bede dig om at udføre noget af deres arbejde for dem, eller bede dig om at du selv klarer papirarbejdet. Det betyder at det du normalt ville have betalt bedemanden for at klare, det må du nu selv klare. Og det betyder selvfølgelig mindre tid til de andre ting der måtte presse sig på. Det er altid nemmere og sikrere at få de professionelle til at klare arbejdet, selv om det måske koster lidt mere.

Bedemand Hjertebegravelse

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe dig trygt videre og gennem forløbet.+45 72 24 72 00
[email protected]

Udtalelser

Udtalelser fra vores kunder

  • RPrisvenlig bedemand
  • RFri km på rustvognskørsel
  • RKontakt os hele døgnet
  • RVi tilbyder hjemmebesøg