skip to Main Content

Urner fås i mange forskellige udformninger, størrelser og farver.

Ø urner: Kit farvetDer er et meget større udvalg i urner end i kister. Urnerne bruges til både nedsættelse i gravsted, spredning af aske i havet, nedsættelse i skov, nedsættelse på privat grund, eller til opbevaring af asken. Derfor findes der urner af papir, ler, stentøj, bark, træ og metal. Nogle urner nedbrydes hurtigt, mens andre nedbrydes langsomt, og andre igen aldrig nedbrydes. Der findes specialle urner til børn, men de er i samme materialer som beskrevet herover. Der findes en stor mængde farver fra hvid til jordfarvet og sort. Der er desuden mulighed for påmalet udsmykning som for eksempel blomster, duer eller træer. De findes i rund og firkantet form. Hjertebegravelses urne er fremstillet efter anvisninger fra Danske Krematoriers Landsforening.

  • Findes i flere farver

 

En urne skal ikke leve op til nogen officielle krav om udformning, så derfor kan man i princippet bruge hvad som helst. Der er dog nogle retningslinier, som gælder. Urnen skal kunne indeholde 6-8 liter. Der skal være en åbning på 10-15 cm, og højden må maksimalt være 32 cm. Urnen skal være plomberet når den forlader krematoriet. Det kan enten være med en metaltråd, en selv luknings mekanisme, eller en oblat. Man åbner normalt ikke urnen igen, med mindre asken skal spredes over vand.

Inde i urnen er der en nummerbrik af ler med et kremeringsnummer, samt krematoriets nummer, så man kan finde tilbage til hvor kremeringen har fundet sted. Urner skal desuden være tætte, så der er sikkerhed for at asken ikke forsvinder ud af urnen. Når urnen er klar, bliver den enten sendt fra krematoriet til den kirkegård, hvor den skal nedsættes, eller bedemanden afhenter den, og sørger for at aflevere den til familien. Bedemanden også kan forestå nedsættelse af urnen i samarbejde med kirkens personale.

Back To Top
Call Now ButtonRing nu